Earth day: onze acties voor het behoud van de natuur
The Nutchel Journal

Earth day: onze acties voor het behoud van de natuur 

Geschreven door Catarina

Op 22 april vieren miljoenen mensen over de hele wereld Earth Day om hun steun voor het milieu te tonen. Dit jaarlijkse evenement brengt miljoenen mensen samen en benadrukt de dringende noodzaak van onmiddellijke actie om onze planeet te redden.

Hoe speelt Nutchel een rol bij het ondersteunen van het milieu? Lees verder om meer te ontdekken over hoe wij een positieve bijdrage leveren aan het behoud van de natuur 😊

Odoo • Image and Text


HERBOSSEN - DE NATUUR EEN TWEEDE LEVEN GEVEN

We zijn ons bewust van onze impact op het milieu en wij zijn de uitdaging aan gegaan om verlaten toeristische gebieden met een groot potentieel nieuw leven in te blazen. Wij proberen de natuur een tweede kans te geven en  haar in haar oude glorie te herstellen. Les Ardennes was eigenlijk al meer dan 27 jaar een verlaten camping en Alsace was een vakantiedorp waar de natuur niet veel ruimte had om te bestaan. Vandaag hebben 67 niet-invasieve houten Cosy Cabins hun plaats ingenomen. 

Wist je dat? 15% van de boekingsprijs financiert de herbebossing van onze forest villages!  PLANT YOUR TREE

Met onze “plant you tree” activiteit kunnen gasten hun eigen boom planten in onze forest villages.

Sinds de opening van beide forest villages zijn er samen met onze landschapsarchitect meer dan 2500 planten en bomen aangeplant in Les Ardennes , en meer dan 3700 in Alsace.

Doe mee met onze missie en plant vandaag uw boom voor een betere toekomst!

Odoo • Image and Text


EEN NATUURPOSITIEVE AANPAK

We streven ernaar om te werken aan de juiste balans tussen onze menselijke voetafdruk en respect voor het milieu, om gasten de ervaring van verantwoord toerisme te bieden. Onze Cosy Cabins worden in België geprefabriceerd en van daaruit naar hun eindbestemming vervoerd. Vervolgens worden de cabins op stalen palen geplaatst, zonder betonnen fundering: zo kunnen ze eenvoudig worden verwijderd of vervangen en de natuur wordt daarbij niet aangetast! Ten slotte is al het meubilair in onze cabins gemaakt van gerecycled hout door ons eigen team of samen met lokale partners. 


“Als we over 30 jaar moeten vertrekken, nemen we onze cabins mee en laten we een bos achter.” 
– Clémence Rousseau-Dumarcet, een toegewijde co-founder


DE LOKALE GEMEENSCHAP ONDERSTEUNEN 

Bij Nutchel onderhouden we een nauwe relatie met de lokale gemeenschap en kiezen daarom voor korte toeleveringsketens. Voor onze voedselmanden werken we voornamelijk samen met lokale leveranciers. Het is belangrijk voor ons om samen te werken met merken die onze waarden delen: regionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit.

Onze Forest Villages liggen in prachtige gebieden, omringd door betoverende bossen en bergen. Een korte pauze bij Nutchel biedt veel mogelijkheden om de omringende natuur te verkennen. Avontuurlijke wandelpaden, idyllische fietsroutes en andere activiteiten laten je de schoonheid van Moeder Natuur ontdekken!


KEN JE REFYLD?

Refyld is een jong merk dat hygiëneproducten aanbiedt voor lichaam, haar en tanden. Deze maand bezocht de oprichtster van Refyld ons domein in de Elzas en beleefde een micro-avontuur. Ook wij hebben de Refyld producten getest en zijn er helemaal weg van! Bescherming van het milieu, duurzaamheid en "self-love" zijn voor Refyld net zo belangrijk als voor Nutchel.

Navulbaar en gemaakt in Frankrijk, hun producten zijn duurzaam gemaakt: de flessen zijn gemaakt van glas en de navullingen zijn gemaakt van ecologisch papier, waardoor het gebruik van plastic drastisch kan worden beperkt. Ze streven ernaar mensen aan te moedigen hun dagelijkse consumptie in vraag te stellen en betere keuzes te maken voor het milieu en zichzelf.

Ben je nieuwsgierig en wil jij ook hun producten uitproberen? Doe mee met onze  Instagram-winactie en win een Refyld-pakket en een verblijf bij Nutchel.

Odoo • Image and Text

LATEN WE NU ACTIE ONDERNEMEN!
 
Als individuen hebben we allemaal de eenvoudige maar effectieve kracht om onze stem te laten horen door onze keuzes. Onze toekomst hangt af van onze acties, groot of klein, alle acties tellen. Laten we op Earth Day samen opkomen voor het milieu: laten we het hart van de aarde sterker laten kloppen om onze planeet, ons thuis, te redden.


Herinneringen van het Nutchel team

"Ik gebruik de Refyld producten sinds een paar dagen. Producten gebruiken en tegelijkertijd weten dat je een positieve bijdrage levert aan de bescherming van ons milieu is meer dan geweldig, en motiveert mij om ze te blijven gebruiken!"

- Carrie, Digital Manager bij Nutchel

Odoo • Image and Text
Fietsen: een nieuwe manier om de verbinding te vinden