Specialiteiten van Elzas
NUTCHEL GOES ALSACE


Een bezoek aan de regio Elzas is niet alleen een bezoek aan de pittoreske stadjes en hun romantische charme. Het gaat natuurlijk ook om het proeven van alle Elzasser gastronomische specialiteiten, die een streling zijn voor zowel het oog als voor de tong. Wij laten je kennismaken met de beste gerechten die Elzas te bieden heeft en die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek in de streek! :-) 

Flammekueche, Tarte flambée of Franse pizza?

De iconische tarte flambée, ook bekend als de flammekueche, is een gemakkelijk te bereiden, maar zeer smakelijke specialiteit, die de laatste jaren niet alleen in Frankrijk populair is geworden.  De tarte flambée is in principe gewoon een plat brood met spek en ui erop. Klinkt niet zo spannend? Dan zal je verrast zijn door de smaak! Daarnaast is de flammekueche ook een symbool van gezelligheid. Het is eenvoudig om klaar te maken, maar nog gemakkelijker om op te eten! Het is het perfecte gerecht om rond de tafel te delen met vrienden of familie. Vergeet de etiquette, want de Franse pizza wordt met de vingers gegeten en het best ook nog in een schilderachtige winstub ;-) Onze tip voor een heerlijk Cosy Cabin gerecht: Aangezien elk van onze cabins binnen over een houtkachel beschikt, kan je je eigen tarte flambée bereiden en deze op de houtkachel laten bakken. 

Elzasser zuurkool

De zuurkool, ook bekend als witte kool, is een van de meest traditionele gerechten en vertegenwoordigt waarschijnlijk alle authentieke Elzas in slechts één gerecht. Het bestaat uit witte kool, aardappelen en een paar soorten varkensvlees, zoals gerookt spek, ham en worstjes. De porties zijn meestal vrij groot, dus als je honger hebt, spring je gewoon binnen in één van de vele traditionele Elzasser restaurants en krijg je zeker je buikje vol! Er bestaan verschillende manieren om de zuurkool te serveren. Eén ervan is de Beierse stijl, die je misschien al kent. Maar de traditionele Duitse Sauerkraut, die u in de Elzas kunt krijgen, is meestal minder zoet en daardoor intenser van smaak. Wist u dat de Germanen al in de 16e eeuw zijn begonnen met witte kool te drogen en te pekelen met zout, om het water uit de groente te onttrekken? Daarna fermenteerde de kool in zijn eigen sap, en de suikers in de kool veranderden in melkzuur, dat vandaag de dag scoort met zijn talrijke gezondheidsvoordelen, zoals het leveren van probiaotica en vitamine K2. Het eten van zuurkool kan u helpen uw immuunsysteem te versterken of uw spijsvertering te verbeteren.

Tulband cake of Krakeling?

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Krakelingen hun vorm hebben gekregen? Volgens een legende is deze lekkernij uitgevonden door een Italiaanse monnik in het jaar 610 na Christus. Om jonge kinderen te belonen voor het leren van hun gebeden, vouwde hij repen brooddeeg in de vorm van de gekruiste armen van biddende kinderen en deelde ze daarna uit aan de leerlingen. Ondertussen, in de loop der tijd, wordt de Tulband altijd geassocieerd met de Duitse of Zwitserse traditie en gezien als een integraal onderdeel van de lokale keuken. Krakelingen zijn verkrijgbaar met hun traditionele smaak, maar kunnen ook worden aangevuld met speciaal glazuur, zoutkristallen, kaneel of suiker om helemaal in de smaak te vallen. Voor de zoetekauwen onder ons is de klassieke Tulband misschien een betere optie. Het is een gist- of biscuitgebak, dat wordt geserveerd met basterdsuiker erbovenop. Vroeger was de Tulband altijd populair als een prestigieus gebakje. Wat is er lekkerder om na een lange wandeling, op het terras van uw Cosy Cabin, als tussendoortje dan een stuk van een zoete tulband of een zoute krakeling te genieten?

… we love dogs?

Well, we do. Just love ‘em. So please bring your tail-wagger friend along! Please do keep them on a leash though ;) There are a few conditions, click here to find out more.

Odoo • Picture
Odoo • Picture
Odoo • Picture
Odoo • Picture
Odoo • Picture


Herinneringen van het Nutchel team

"De tulband cake herinnert me altijd aan mijn kindertijd. Ik weet nog dat we het op bijna elk verjaardagsfeestje gegeten hebben! Het is zo lekker, dat ik het nu nog steeds graag eet."

- Carrie, Digital Marketing Manager bij Nutchel

Odoo • Image and Text
Uw zomerverblijf
midden natuur