Telefoonvrije momenten
The NUTCHEL JOURNAL

WELZIJN TIP: 

Creëer telefoonvrije momenten in je dagelijks leven

Geschreven door Ineke

Velen van ons vertrouwen op schermen om verbonden te blijven en zich te vermaken tijdens hun dagelijkse leven, wat niet zo gek is gezien de wereld waarin we leven. Toch is het erg gezond om af en toe even afstand te nemen van je telefoon of tablet.

Om uw afhankelijkheid van schermen te verminderen, kunt u proberen om thuis, op het werk en in uw vrije tijd zones zonder telefoons en zonder schermen in te richten. Om het hele gezin erbij te betrekken, kun je er een spelletje van maken om niet op je telefoon te kijken.

Odoo • Image and TextTELEFOONVRIJE VIBES IN ONZE COSY CABINS

Onze tiny houses in onze forest villages in de Ardennen en de Elzas bieden de ideale plek om te onthaasten en uw telefoon uit te zetten. Concentreer u alleen op uzelf en uw dierbaren!


1. Bedtijd

Het is bewezen dat het blauwe licht van uw scherm hetzelfde effect op uw hersenen heeft als zonlicht, wat betekent dat het u wakker maakt, net wanneer u in slaap wilt vallen. Kijk ten minste 40 minuten van tevoren niet op uw telefoon om 's avonds gemakkelijker in te slapen door uw telefoon in de woonkamer te laten liggen in plaats van hem mee te nemen. Koop in plaats daarvan een gewone wekker.

2. In de natuur

Laat je telefoon thuis als je een boswandeling gaat maken, met de hond gaat wandelen of een fietstochtje gaat maken. Als je graag foto's maakt terwijl je buiten bent, is het oké om je telefoon mee te nemen - zet hem gewoon in de vliegtuigmodus, zodat je hem alleen als camera kunt gebruiken en je niet wordt afgeleid.

3. Aan tafel

Het is beter om telefoons tijdens het eten weg te houden, en zero tolerance moet voor iedereen gelden, niet alleen voor de kinderen. Geniet van het gezelschap van elkaar en creëer een mooi moment van samenzijn. Je kunt er zelfs een leuk spel van maken door het "wie het eerst kijkt"-spel te proberen. Leg alle telefoons in het midden van de tafel. Degene die als eerste kijkt, doet de afwas of betaalt de rekening!

4. Middagpauze op het werk

Uit een onderzoek is gebleken dat alleen al het vasthouden van een telefoon of het hebben van een telefoon aan tafel, zelfs als je er niet naar kijkt, effect heeft op degenen met wie je bent. In dat onderzoek voelden mensen minder empathie en sociale verbondenheid wanneer hun etende partner zijn telefoon op tafel of in zijn hand had. Dus, maak een wandeling of ga lunchen zonder uw telefoon en geniet ervan om uw collega's te leren kennen.

Waarom boekt u geen verblijf in één van onze Cosy Cabins en trekt u de stoute schoenen aan: laat uw telefoon thuis voor het weekend! Laat ons weten hoe uw ervaring was.


Herinneringen van het Nutchel team

"Ik heb twee nachten in onze Cabins doorgebracht, tijd voor mezelf genomen en mijn telefoon opgeborgen. Dat betekent geen telefoontjes, geen emails, geen sms'jes - de sleutel was om het rustig aan te doen! Na deze twee dagen voelde ik me zo ontspannend dat ik besloot dit op regelmatige basis te doen. Het hielp om terug te gaan naar de basis en te focussen op wat het belangrijkst voor me is. Probeer het uit!"

- Julie, Product Manager bij Nutchel

Odoo • Image and Text
Specialiteiten van Elzas
NUTCHEL GOES ALSACE