Tips om Blue Januari door te komen
in 2023

Na de losbandigheid van de feestdagen is het bekend dat je humeur snel kan dalen, maar maak je geen zorgen: wij weten hoe je ook in Slow January je humeur kan opkrikken 😊

Ga even weg van je bureau

De oorzaak van januari blues ligt ook bij het gebrek aan daglicht. Het is donker als je 's morgens het huis verlaat om naar je werk te gaan, en het is donker als je 's avonds het kantoor weer verlaat. Studies bewijzen dat daglicht je stemming verbetert, zelfs als de zon zich achter de wolken verschuilt. Maar door een kort verblijf bij Nutchel kan je in januari de hele dag profiteren van de zachte zonnestralen.

Vreugde in je dag laten

Bij Nutchel zijn we er overtuigd van, dat minder meer is, dat eenvoud onze verbeelding prikkelt en dat de meest waardevolle herinneringen voortkomen uit de eenvoudigste dingen. Om het nieuwe jaar goed te beginnen, laat vreugde stromen in alles wat je doet: wanneer je aan je kopje koffie nipt, wanneer je ogen op het stralende gezicht van je kind vallen, wanneer je een mooie wandeling maakt, wanneer je samen met je geliefde een diner bereidt.

Tijd vinden om weer kind te zijn

Sta jezelf momenten van speelsheid en vreugde toe. Toen we kinderen waren, speelden we allemaal de hele tijd. Maar als volwassene, vergeten wij hoe te spelen. Wat denk je van een nieuwe hobby, iets dat echt leuk is en tegelijkertijd de januari blues verjaagt? In onze Cosy Chalets bieden wij acrylverf en enkele DIY-activiteiten aan. Je hoeft niet de volgende Picasso te worden, maar iets doen zonder druk, gewoon voor de lol, en je nieuwe energie geven voor het nieuwe jaar.

Met regelmatige meditaties van 5 minuten beginnen

In ons forest village in de Elzas liggen yogamatten klaar om je dagelijkse meditatie van 5 minuten te beginnen, die je helpt om na te denken en meer mindful te worden. Slow down, adem in, adem uit en geniet van het huidige moment dat alleen van jou is en niemand anders.

Contact maken met je familie, vrienden of partner

We hebben vaak de neiging ons te isoleren als we de blues hebben. Daarom is het nog belangrijker om regelmatig contact te houden met je vrienden en familie. Aangezien onze cabins geschikt zijn voor 2 tot 6 personen, zijn ze perfect om er even tussenuit te gaan en weer in verbinding te komen met anderen.

in News
De mooiste kerstmarkten
in de Elzas